Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii

de alilianaa in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 395 vizualizari

 

Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o  varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.

 

INGREDIENTE

    • un pachet foietaj de 800 g - Linco
    • Crema de vanilie:
    • 1 litru lapte 8 galbenusuri;
    • 4 -5 linguri amidon;
    • 300-350 g zahar ( daca e un zahar care nu indulceste, chiar mai mult);
    • esenta de vanilie;
    • un plic zahar vanilat;
    • 130 g unt,
    • un praf de sare;
    • Jeleul de fructe ( mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
    • 250 g fructe ;
    • 200 g zahar;
    • doua linguri unt;
    • 250 ml apa,
    • 2 linguri rase amidon + 2 linguri apa rece
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii:

Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.

 Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul, peste care se toarna putin care putin laptele. Compozitia se pune pe foc. Se lasa la fiert pana ce ajunge la constenta unei budici. La final se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza untul. Se da la rece.

 Jeleul de fructe: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.Se adauga untul, iar la final se pun fructele. Se lasa sa fiarba impreuna cca 5 minute pana ce fructele isi lasa din culoare, savoare...amidonul se dizolva in putina apa rece, se pune peste fructe si se mai lasa la fiert pana capata consistenta. Nu am folosit niciun alt adaos de arome.

 

Asamblarea: pe o tava se pune o foaie de foietaj de baza, peste ea se pune o parte de crema de vanilie, peste aceasta jeleu de fructe, se pune a doua foaie, crema, jeleu si a treia foaie, crema, jeleu. De-asupra se pun ( optional) stelute de zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440815
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440816
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440817
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440818
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440819
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440820
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440822
retete culinare - Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de fructe rosii 440823

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:26

Rux 1

09.05.2016, 19:57

alilianaa 1

10.05.2016, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S