Prajitura cu crema de vanilie si nuca

de Rocsi in Prajituri, 21 Iul 2012 | 7339 vizualizari

 

Este clar prajitura ideala pentru mine si trebuie repetata de cateva ori pana sa te saturi de ea.O prajitura fina, cu blat cu nuca si o crema delicioasa presarata cu putina nuca...V-am convins sa vreti o bucatica?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 albusuri
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Crema:

  • 700 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 3/4 cana zahar
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 linguri frisca batuta
  • 150 gr nuca macinata

Sirop:

  • 1 cana apa plata
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si nuca:

Blatul:
Separam la cele doua oua albusul de galbenus.
Albusurile le punem intr-un bol si le mixam spuma.
Dam drumul si celor doua galbenusuri peste.
Adaugam zaharul treptat, apoi uleiul si apa.
Mai punem praful de copt, extractul de vanilie, nuca, iar la sfarsit faina.
Incorporam bine toate ingredientele.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia de blat in tava si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor si il lasam la racit.

Crema:
Mixam galbenusurile pana devin spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam faina, apoi putin din lapte.
Punem zaharul pudra si amestecam pana devine ca o smantana mai groasa.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand laptele da sa fiarba, dam focul mic si turnam compozitia pregatita mai sus.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca.
Cand este gata o tragem de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Cand este bine racita punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si frisca batuta.
Invartim usor cu o lingura de lemn.
Pregatim siropul din apa plata si zaharul pudra vanilat, amestecand cele doua pana se topeste zaharul pudra de tot.
Blatul rece il insiropam.
Peste punem crema, iar cu o paleta o intindem pe intreaga suprafata a blatului.
Deasupra presaram nuca macinata.
O dam la rece,apoi servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hanklich