Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura

de Lavinia in Prajituri, 14 Sep 2013 | 6470 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua (medii)
  • 16 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 13 linguri faina+3 linguri amidon+1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 65 g faina
  • 65 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 70 ml frisca lichida
  • Sos de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2-3 fasii mici de coaja de lamaie
  • in plus:
  • 2 linguri pline cu mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • zmeura pentru decor(optional)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mixeaza usor cateva secunde.

Cerne faina cu amidonul si praful de copt apoi adauga lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru crema pune laptele la fiert.

Amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si amidonul apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Adauga vanilia si lasa crema la racit.

Pentru sosul de zmeura fierbe zmeura cu zaharul si coaja de lamaie timp de 5-6 minute

Paseaza bine zmeura si trece-o printr-o sita.

Pune crema intre blat si da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore(Eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura (mie mi-au iesit 15 bucati ) apoi glaseaza cu ciocolata topita fiecare bucata.

Mixeaza mascarponele cu frisca si zaharul pudra apoi decoreaza fiecare prajitura cu un mot mare de frisca si cu sosul de zmeura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 35/25 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-0
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-1
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-2
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-3
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-4
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-5
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-6
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-7
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-8
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-9
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-10
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-11
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-12
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-13
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-14
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-15
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-16
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-17
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-18
Prajitura cu crema de vanilie si sos de  zmeura-19

COMENTARII (57)

 Lavinia

Lavinia 1

05.11.2013, 08:11

Multumesc

babi5

babi5 1

15.12.2014, 18:33

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!