Prajitura cu crema de zmeura

de AnyCostescu in Prajituri, 19 Noi 2013 | 24922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar zahar
  • jumatate de pahar lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt crema:
  • 1 litru crema de patiserie
  • 300 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
  • pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 lngura zahar
  • 1 esenta de rom
  • pt ornat:
  • ciocolata neagra
  • crema de zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura:

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava (tava de la aragaz) si se da la cuptor pentru circa 12-15 minute. Dupa ce s-a copt le lasa la racit.

Crema de patiserie de bate cu zaharul, la sfarsit adaugam zmeura scursa bine. Oprim 5 linguri de crema pt motzuri.

Blatul se taie in jumatate. Se insiropeaza foile cu apa, amestecata cu zaharul si esenta de rom. Se pune crema pe primul blat. Se pune al doilea blat si se insiropeaza. Se da la rece minim o ora.

Ciocolata se topeste la bain marin cu 2 linguri de lapte.

Se taie prajitura in cuburi. Pe fiecare cub se pune ciocolata topita si cate un motz de crema.

Sa aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Metrou