Prajitura cu crema de zmeura

de AnyCostescu in Prajituri, 19 Noi 2013 | 7390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar zahar
  • jumatate de pahar lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt crema:
  • 1 litru crema de patiserie
  • 300 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
  • pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 lngura zahar
  • 1 esenta de rom
  • pt ornat:
  • ciocolata neagra
  • crema de zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura:

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava (tava de la aragaz) si se da la cuptor pentru circa 12-15 minute. Dupa ce s-a copt le lasa la racit.

Crema de patiserie de bate cu zaharul, la sfarsit adaugam zmeura scursa bine. Oprim 5 linguri de crema pt motzuri.

Blatul se taie in jumatate. Se insiropeaza foile cu apa, amestecata cu zaharul si esenta de rom. Se pune crema pe primul blat. Se pune al doilea blat si se insiropeaza. Se da la rece minim o ora.

Ciocolata se topeste la bain marin cu 2 linguri de lapte.

Se taie prajitura in cuburi. Pe fiecare cub se pune ciocolata topita si cate un motz de crema.

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279415
retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279416
retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279417
retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279418
retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279419
retete culinare - Prajitura cu crema de zmeura 279420

COMENTARII (38)

_Alina_ 1

20.11.2013, 09:00

Arata minunat!

Dya Daniela Andrei 1

20.11.2013, 16:16

MIUTA 1

21.11.2013, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55