Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

de SimonaP in Prajituri, 22 Iun 2013 | 5846 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aceasta prajitura folosim doua blaturi.

Pentru primul blat avem nevoie de:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar fin
  • 6 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 zahar vanilat

Pentru al doilea blat folosim:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vanilat

Ingrediente crema de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 250 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smantana grasa
  • agar-agar

Ingrediente crema de vanilie

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar fin
  • 100 g unt
  • o pastaie de vanilie
  • 5 fructe Physalis

Pentru decor:

  • 100 g ciocolata topita
  • fructe Physalis
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura si vanilie:

Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand  galbenusurile si esenta de vanilie continuand mixarea.
La sfarsit punem faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare al doilea blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand  galbenusurile continuand mixarea.
La sfarsit punem faina  amestecata cu cacaua trecute prin sita,incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare crema de zmeura:
Intr-o craticioara punem zmeura amestecata cu 150 g zahar si punem pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem pe foc mic 1 minut.
Mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar pana cand acesta s-a topit complet.
Smantana se bate spuma tare cu zaharul ramas.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu smantana se adauga piureul de zmeura racit si se amesteca usor.
 Se da crema la frigider aproximativ o ora.
Preparare crema de vanilie:
Galbenusurile amestecate cu zaharul si pastaia de vanilie despicata se pun  pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa,apoi se lasa la rece.
Se adauga untul topit si racit.
Din fructele de physalis facem un piure pe care il adaugam in compozitia de mai sus.
Se adauga frisca batuta nu prea tare si se amesteca usor.
Crema obtinuta se da la figider timp de o ora.

Asamblare si decorare prajitura:
Blatul alb se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit obtinut din apa, zahar si esenta de vanilie.
Insiropam si blatul maro.
In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara punem primul strat de blat alb, crema de zmeura, blatul maro,crema de vanilie (lasam foarte putina pentru decor) si restul de blat alb ramas.
Se da  tava la frigider pentru cateva ore sau lasam peste noapte.
A doua zi se pune transfera prajitura pe un platou si  se orneaza cu restul de crema de vanilie.
Se decoreaza cu ciocolata topita si fructe physalis, si se portioneaza dupa placul fiecaruia.




 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-0
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-1
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-2
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-3
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-4
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie-5

COMENTARII (21)

simona72

simona72 1

11.07.2013, 22:19

Minunata!!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:46

ce bine arata

nacularisa

nacularisa 1

11.05.2014, 19:18

Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!