Prajitura cu crema ganache

de Irina in Prajituri, 14 Dec 2010 | 15208 vizualizari

 

Improvizatie...
Am vrut sa incerc si eu crema ganache de care tot aud la voi, fetelor si iata ce-a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi de sampanie
  • 100 ml smantana 
  • 100 grame ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • esenta de rom
  • sirop de cacao pentru piscoturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat ciocolata (rupta in bucati) si esenta si am luat vasul de pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si a devenit o crema fina. Am pus-o la racit la frigider pentru vreo 2 ore.

Cand s-a intarit crema am aranjat doua piscoturi pe o farfurie, le-am uns cu crema, am aranjat deasupra alte doua piscoturi si inca un strat de crema. Asta a fost portia lui Matei. In poza se vad si degetelele lui care si-au luat tributul...

In seara asta am sacrificat-o si va spun, zeii au fost imbunati! Ha, ha!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema ganache-0
Prajitura cu crema ganache-1
Prajitura cu crema ganache-2
Prajitura cu crema ganache-3
Prajitura cu crema ganache-4
Prajitura cu crema ganache-5
Prajitura cu crema ganache-6

COMENTARII (56)

diaconta

diaconta 1

11.06.2011, 23:20

La multi ani !!!!!!!!!!

Irina

Irina 1

12.06.2011, 23:06

multumesc muuult , abia azi am revenit din concediu si am citit emotionata toate mesajele. va imbratisez cu drag si va doresc tot binele din lume

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:37

sper k nu te imbeti de la ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!