Desert prajitura cu crema ganache

de Lavinia in Prajituri, 21 Apr 2013 | 43033 vizualizari

 

Va doresc o duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida

Sirop:

  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema ganache:

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam in continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate, apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de min (facem testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat, adaugam crema (mai oprim cateva linguri), iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore, apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO