Prajitura cu crema ganache

de Lavinia in Prajituri, 21 Apr 2013 | 25518 vizualizari

 

Va doresc o duminica frumoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 550 g ciocolata
  • 800 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de min( testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat ,adaugam crema (mai oprim cateva linguri) ,iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221470
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221471
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221472
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221473
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221474
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221475
retete culinare - Prajitura cu crema ganache 221476

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

24.06.2013, 23:50

victoria47 1

18.04.2014, 16:05

O voi face cit de curind

Giana 1

25.06.2014, 15:49

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S