Prajitura cu crema mascarpone si capsuni

de adela1981 in Prajituri, 27 Mai 2012 | 4164 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1 ligurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie

Crema :

  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frisca
  • 100 gr capsuni
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra ( pentru ornat )
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si capsuni:

  In primul rand mixam ouale cu zaharul si mierea, apoi adaugam untul , cacao si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.  Spre final adaugam faina si framantam un aluat pe care il invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 30 minute. Se imparte in doua si se intind foile pe rand.  Se coc pe rand , cca 10-15 min in cuptorul incalzit, apoi se lasa la racit.

Intre timp ne ocupam de crema, mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si vanilia. Se bate frisca, iar capsunele  se taie cubulete. Incorporam frisca in crema de  de mascarpone , apoi adaugam capsunile. Turnam crema intre foi, nivelam  si lasam sa stea pana a doua zi , la rece.  Pudram cu zahar , taiem cuburi si servim cu mare pofta!!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

27.05.2012, 20:32

Aspectoasa si delicioasa

MIUTA 1

28.05.2012, 15:14

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:27

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Haios (Hajas)