Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

de Micutza Luana in Prajituri, 20 Apr 2014 | 10719 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-mascarpone-si-vanilie-57893.html preluata de la Lavinia cu mici modificari , delicioasa praji .

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 lnguri de zahar
  • 4 lg ulei
  • 6 lg faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • CREMA VANILIE
  • 7 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • un plic zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • CREMA MASCAPONE
  • 300 gr mascarpone +50 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 160 ml frisca lichida
  • DECOR
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 4 lg ulei
  • 2 lf frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si vanilie:

Pentru blat am mixat albusurile cu un praf de sare si jumate din zahar pana am obtinut o bezea .

Galbenusurile le-am mixat cu restul de zar si le-am adaugat peste albus, apoi praful de copt, faina si zaharul vanilat.Am tapetat o tava cu hartie de copt si si am copt blatul circa 30 minute.

Crema de vanilie. Intr-o craticioara la foc mic am amestecat galbenusurile cu zaharul si laptele pana s-a ingrosat si apoi am lasat sa se raceasca. Dupa racire am adaugat gelatina hidratata in prealabil.

Separat mixam crema mascarpone cu zaharul vanilat, apoi o adaugam peste galbenusuri .

Crema mascarpone .

Am mixat crema cu zaharul si si 50 ml frisca pana la topirea zaharului si adaugam gelatina pregatita in prealabil conform instructiunilor de pe plic apoi adaugam si restul de frisca lichida.

Pentru decor am topit la bain-marie ciocolata cu uleiul si frisca lichida .

Blatul se taie in 2 si in prima parte am pus crema de vanilie si am nivelat bine, dupa care am adaugat crema de mascarpone si blatul de sus .

Am decorat cu ciocolata din belsug si am dat la rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa