Prajitura cu crema tiramisu

de ana in Prajituri, 29 Iul 2010 | 11138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru crema:
  • 300 gr mascarpone
  • 300 ml smantana dulce
  • Pentru sirop:
  • 250 ml cafea
  • esenta de rom
  • Pentru decor 
  • cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema tiramisu:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem bine pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam pe rand cate 1 lingura de zahar mixand continu pana se topeste zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus.Dupa ce am incorporat galbenusurile incorporam faina ,nu toata odata ,tot treptat

Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem compozitia obtinuta.Coacem la foc mediu pe treapta din mijloc.

Crema :

Batem smantana bine pentru a obtine frisca ,avand grija sa nu o batem prea mult ca ne trezim cu unt .Frisca obtinuta o incorporam in branza mascarpone si dam crema obtinuta la rece .

Siropul:

Aromam cafeaua cu esenta de rom.

Cand blatul s-a racit il taiem in 2 .Asezam 1 blat pe platou il insiropam cu jumatate de sirop,intindem crema avand grija sa mai pastram 3 linguri de crema,apoi asezam ce de-al 2-lea blat pe care il insiropam cu restul de cafea .Intindem cele 3 linguri de crema pastrata si pudram din abundenta cu cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema tiramisu-0
Prajitura cu crema tiramisu-1

COMENTARII (28)

nadina73

nadina73 1

08.08.2010, 16:00

LA MULTI ANI!multa sananate si intelegere sa ai parte de cat mai multe bucurii alaturi de famili si de cei dragi

Rocsi

Rocsi 1

08.08.2010, 18:17

La multi ani ana draga...sa ai parte numai de lucruri frumoase

ana

ana 1

09.08.2010, 09:52

Wow ce de urari!Multumesc din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!