Prajitura cu dovleac

de divainbucatarie in Prajituri, 22 Noi 2010 | 4252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 20 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 pachet de margarina
  • 3 linguri de smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingradientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1
Prajitura cu dovleac-2
Prajitura cu dovleac-3

COMENTARII (7)

Teo

Teo 1

22.11.2010, 20:49

prajitura cea mai iefina si mai gustoasa !ce bine arata !

Laly

Laly 1

22.11.2010, 22:47

Vreau si eu o feliuta

divainbucatarie

divainbucatarie 1

23.11.2010, 10:11

MULTUMESC TEO! LALY, CU MARE DRAG ITI TRIMIT O FELIUTA!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!