Prajitura cu dovleac

de goldielocks in Prajituri, 7 Apr 2011 | 5013 vizualizari

 

Sper sa va ademenesc cu aceasta reteta,care nu o sa va dezamageasca,si nu spun asta doar pt ca imi place mie dovleacul,ci pentru ca am ramas absolut uluita de cat de buna poate fi,un blat extra fluffy si o umplutura extra spicy:)sper ca v-am convins!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 5 oua
  • 125 gr faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • coaja unei lamaii sau portocale
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pt umplutura
  • 1/2 dovleac proaspat razuit
  • 100 gr zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 lingura unt-
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Se freaca galbenusurile cu ulei si putina sare. Separat,se bate albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi apoi galbenusurile,faina,praful de copt si coaja de lamaie. Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tine in cuptor aprox 30 min.

Intre timp,se inabusa dovleacul in putin unt,timp de 10 min,dupa care se adauga zaharul si un praf de scortisoara. Lasi pe foc pana se inmoaie bine dovleacul. Scoti blatul din tava,il tai in doua si intinzi intre cele doua blaturi compozitia de dovleac.

Gata,o praji rapida,gustoasa si de efect:)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1
Prajitura cu dovleac-2
Prajitura cu dovleac-3

COMENTARII (17)

goldielocks

goldielocks 1

08.04.2011, 15:32

Ah imi pare rau ca te-am indus in eroare,Ina,dar catedata mai imi scapa si cate un cuvant in engleza

lilik

lilik 1

09.04.2011, 03:53

delicioasa

adry88

adry88 1

01.06.2011, 11:06

arata bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!