Prajitura cu dovleac

de Michelle in Prajituri, 3 Dec 2011 | 2524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 150 gr pireu dovleac
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr faina
  • 2 gr bicarbonat stins (zeama de lamaie)

Decor

  • Frisca
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zaharul,se adauga oualele pe rand,dovleacul,vanilia si bicarbonatul stins.Se adauga faina.Compozitia se toarna in tava de briose...
Se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitori.

se lasa la racit si apoi se taie fiecare briosa in partea superioara,indreptam  practic varful, astfel obtinem baza. Se intorc cu baza in sus.
Batem frisca cu vanilia si ornam briosele....


sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1

COMENTARII (21)

Geanina87 1

22.07.2013, 11:29

La multi ani!

Andreea Caroline 1

22.07.2013, 16:45

La multi ani !!!

Bunica 1

22.07.2014, 11:55

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04