Prajitura cu dovleac

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 1729 vizualizari

 

Nu puteam sa lasa sa treaca Hallowenul fara sa fac o minunata prajitura cu dovleac.De fapt,dovleacul a fost vedeta in meniul de ieri.Este o prajitura cu foi fragede, delicioase pentru diverse umpluturi.Cea cu dovleac e minunata pentru aroma sa si gustul inconfundabil.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 250 gr untura,
  • 6 ling apa,
  • 1 ling otet,
  • 1 ou,
  • 100 gr zahar,
  • 1praf de copt,
  • faina cat cuprinde,
  • un praf sare,
  • zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg dovleac,
  • 5 ling zahar,
  • zahar vanilat,
  • scortisoara,
  • 4 ling gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Intr-un vas se pune untura,apa,otetul,zaharul,sarea,zaharul vanilat.Se omogenizeaza totul apoi se adauga ,treptat,faina amestecata cu praful de copt.Se farmanta bine pana rezulta un aluat omogen,bine legat.Se imparte in doua parti: una sa fie un pic mai mare decat cealalta. Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Se pune la calit cu o lingura de ulei pana se inmoaie .

Se adauga grisul,iar la safarsit ,zaharul.Va rezulta o pasta omogena.Inainte de a o lua de pe foc se adauga zaharul vanilat si scortisoara.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Aluatul mai mare se intinde in foaie,un pic mai mare decat marimea tavii in care se coace prajitura.Se pune foaia in tava astfel ca marginile sa se ridice in tava.Se mai presara pe foaie putin gris apoi se pune pasta de dovleac si se acopera cu a doua foaie.Aceasta se va intinde exact cat tava.Se inteapa cu furculita din loc in loc,apoi se da la cuptor.

Cand a crescut frumos si prajitura e rumena deasupra,se poate scoate din cuptor.Calda, se pudreaza cu zahar vanilat deasupra. Cand e rece se portioneaza si se serveste.

 

COMENTARII (7)

merisor 1

03.11.2014, 07:40

Buna prajitura ta cu dovleac!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

03.11.2014, 22:41

Multumesc

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18