Prajitura cu dovleac

de simona72 in Prajituri, 18 Sep 2015 | 2273 vizualizari

 

Cum sa va zic eu? Stiti ca sunt mare fan dovleac placintar:D, dar ai mei baieti nu prea se omoara. Am copt un dovleac si am vrut neaparat o prajitura cu el. Am incercat ceva la care nu a mai fost nevoie de nici o completare ulterioara, adica o crema, ceva. Asa ca am incercat o prajitura gen "desteapta". Fara modestie, a iesit o prajitura super buna, cu o crema fina cu aroma de dovleac, moale si pufoasa. S-a topit imediat....au zis baietii ca e bestiala:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac placintar de aproximativ 1 kg
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 120 gr unt topit
  • 6 linguri pline cu faina
  • pentru decor: zahar pudra
  • batoane de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut un piure foarte fin. Am adaugat Smantana mixata impreuna cu mascarponele, 50 gr zahar brut, am pornit robotul si am lasat ingredientele sa se amestece foarte bine. Daca este necesar cu o paleta curatam marginile si apoi continuam procesul de amestecare la robot. Am separat ouale, iar galbenusurile le-am adaugat treptat la amestecul de dovleac din robot. Am continuat sa adaug untul topit si laptele. Am transferat compozitia intr-un castron mare, am adaugat treptat faina si am amestecat cu un tel tip para. La final am adaugat si scortisoara. Daca va place puteti sa puneti mai multa...

Am mixat albusurile pentru cateva secunde cu un parf de sare, am adaugat treptat zaharul ramas si am mixat pana am obtinut o spuma ferma. Am incorporat treptat, spuma de albus la crema de dovleac, usor cu miscari de jos in sus pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Am transferat compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt, iar marginile pe care nu mi-a ajuns hartia le-am uns cu unt si am pudrat cu faina. Am dat tava la cuptorul incins la 150 grade pentru 1 ora. am mai lasat prajitura in cuptor cu usa intredeschisa pentru alte 10 minute, apoi am lasat-o sa se racesaca de tot, de preferat pana a doua zi. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste. Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

nu este foarte dulce, puteti sa mariti cantitatea de zahar...eu am gustat si pentru ca nu am mai vrut sa folosesc zahar am folosit in plus 2-3 linguri indulcitor pulbere natural din stevie

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1
Prajitura cu dovleac-2
Prajitura cu dovleac-3
Prajitura cu dovleac-4
Prajitura cu dovleac-5
Prajitura cu dovleac-6
Prajitura cu dovleac-7
Prajitura cu dovleac-8
Prajitura cu dovleac-9
Prajitura cu dovleac-10

COMENTARII (28)

Corinuta

Corinuta 1

20.09.2015, 12:08

Ce bunatate ne-ai adus Simo!

-Licurici-

-Licurici- 1

21.09.2015, 08:03

Arata asa de bine!

Gicuta69

Gicuta69 1

21.09.2015, 09:08

Tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!