Prajitura cu dovleac by Ela

de Bunica in Prajituri, 18 Ian 2012 | 2151 vizualizari

 

Da cand am vazut Prajitura cu dovleac a Elei m-a mancau palmele sa o incerc. Am facut mici modificari, darinmare este aceeasi. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500g. dovleac
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 4 oua
  • 300 g.faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac by Ela:

Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat pana au sta "mot" si le-am amestecat in compozitie usor de jos in sus.

Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30-40 minute.

Cand s-a rumenit frumos si a iesit bine la testul cu scobitoarea ,scoatem tava din cuptor si o lasam prajitura sa se. raceasca. Cand s-a racit se pudreaza .

Se serveste rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac by Ela-0
Prajitura cu dovleac by Ela-1
Prajitura cu dovleac by Ela-2

COMENTARII (15)

Ana_Maria269

Ana_Maria269 1

19.01.2012, 16:10

Teo

Teo 1

19.01.2012, 21:26

deci nu mai intind foi! solutia salvatoare!

anomisana

anomisana 1

22.01.2012, 13:06

Ela are mereu idei bune şi nici ţie nu ţi-a ieşit rău. Foarte bună prăjutra asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!