Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

de Ina in Dulciuri, 12 Ian 2011 | 7224 vizualizari

 

M-am tot uitat la prajitura Motanelului si-am zis ca-mi voi face…. Cum ieri am avut timp si de treaba ( pentru ca n-am avut net 5 ore :D ), mi-am propus sa fac si prajitura, numai ca n-aveam reteta si nu puteam intra pe site :))) …. Asa ca mi-am adus aminte de aluatul de « raioasa » pe care l-am combinat cu dovleac . Iata ce-a iesit …

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 ceasca cu ulei
  • faina cat cuprinde pentru o coca elastica, buna de intins cu facaletul ( la mine au intrat cca. 30 linguri )
  • Umplutura:
  • dovleac  ( eu am folosit jumatate dintr-unul marisor… )
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) ):

Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul  =))  )  Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde ) pentru a-si lasa dovleacul sirop. Scurgem bine siropul, iar ce ramane vom folosi intre foile de aluat.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Mai intai mixam cu mixerul cat ne permite aluatul, apoi il framantam cu mana, deoarece vom obtine un aluat gros, de consistenta plastelinei cand e modelata.

Impartim aluatul in doua parti egale, pe care le intindem cu facaletul, apoi le mutam cu grija in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intai vom aranja pe fundul tavii o foaie de aluat, apoi turnal compozitia de dovleac cu zahar si scortisoara, peste care aranjam cealalta foaie si dam pentru ccs. 30 minute la cuptor. 

Vom obtine o prajitura gustoasa, cu aluat fraged, usor sfaramicios, ca de fursecuri.  Nu raman portiuni de aluat necopt.

Se taie prajitura cand e mai rece si se pudreaza cu zahar. Eu prefer nepudrata, mai ales ca am dovleci fff dulci….

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-0
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-1
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-2
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-3
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-4
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-5
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-6
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-7
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-8
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-9
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-10
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-11
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-12
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-13
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-14
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-15
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-16
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-17
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-18
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )-19

COMENTARII (103)

Anamaria7

Anamaria7 1

21.03.2011, 22:31

bun, bun, dar un tort Clooney cand ne faci?

Adinuta

Adinuta 1

26.11.2011, 00:19

Ar merge si o prajitura Omar pentru mine, nu? parca am salivat si atunci cand ai postat-o prima data, dar mai merge o tura

kukibella

kukibella 1

02.02.2013, 15:02

ce bine arata (şi prajitura şi banderas )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!