Prajitura cu dovleac/mere

de violeta30 in Prajituri, 11 Oct 2014 | 2277 vizualizari

 

Aceasta prajitura se poate face atat cu mere, cat si cu dovleac, dar si cu gem. Eu de aceasta data am facut-o cu dovleac. Din pacate nu am facut poze de la inceput, dar rezultatul nu a durat decat o ora, ca a fost devorata imediat :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri ulei,
  • 9 linguri lapte,
  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura praf de copt,
  • 1kg.mere/dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac/mere:

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.

Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.

 

TIPS-URI

1

se poate prepara si cu gem.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac/mere-0
Prajitura cu dovleac/mere-1
Prajitura cu dovleac/mere-2
Prajitura cu dovleac/mere-3

COMENTARII (4)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.10.2014, 19:41

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 22:26

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.10.2014, 13:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!