Prajitura cu dulceata

de Dea_Dea in Prajituri, 27 Noi 2013 | 2391 vizualizari

 

O prajitura buna , de post!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • un borcan de dulceata de prune (400 gr)
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 1 lingurita de praf de copt
  • GLAZURA
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata:

Dulceata se amesteca cu zaharul si uleiul, daca sunt prea mari bucatile de pruna se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in tava patrata (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptor 40-50 minute. Se lasa la racit si se taie 4 patrate.

Glazura: Apa cu zaharul si uleiul se pun pe foc, cand dau in clocot si zaharul este topit, se aduaga cacaoa, amestecand continuu sa nu faca cocoloase, se lasa 3-4 minute la fiert pana se ingroasa si se glazureza bucatile de prajitura.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata!

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dulceata-0
Prajitura cu dulceata-1
Prajitura cu dulceata-2
Prajitura cu dulceata-3
Prajitura cu dulceata-4
Prajitura cu dulceata-5

COMENTARII (23)

anca_rm 1

27.11.2013, 13:50

Dea , ce prajitura ....

laura_n 1

27.11.2013, 15:05

big like!

Constelatialeu 1

27.11.2013, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04