Prajitura cu dulceatza

de ony in Prajituri, 22 Oct 2010 | 1648 vizualizari

 

se poate folosi si gem

 

INGREDIENTE

  •  7 oua,
  • 460 gr zahar
  • 7 linguri de apa,
  • un varf de cutit bicarbonat,
  • o cana jumate de faina, 
  • un borcan de dulceatza sau gem(dupa preferintze)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceatza:

Se separa ouale,bati galbenusurile f bine,adaugi 160 gr de zahar si amesteci f bine pana se topeste zaharul apoi adaugi cele 7 linguri de apa si amesteci in continuare. Adaugi bicarbonatul si faina;apoi ungi tava cu ulei si o tapetezi cu faina,daca nu ai hartie de copt, pui compozitia in tava si bagi la cuptor.

Dupa ce s-a copt, lasi la racit apoi intinzi dulceata. Albusurile le bati bine cu cele 300 de grame de zahar ramas si dupa ce intinzi peste dulceatza bagi pt putin timp la cuptor k sa nu se lase bezeaua. Eu pentru ca sa o fac mai deosebita am insiropat blatul cu compot de cirese si a iesit f bun

 

COMENTARII (7)

nadina73 1

23.10.2010, 00:39

trebyuie sa fie tare buna

ony 1

23.10.2010, 13:31

asa e

Ina 1

24.10.2010, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D