Prajitura cu foaie de Dobos

de miremirc in Prajituri, 24 Noi 2011 | 37585 vizualizari

 

Reteta aceasta am gasit-o in caietul cu retete vechi al mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 65 g faina
  • 70 g nuci macinate
  • 1/2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 300 g unt
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 1 lgt faina
  • 1 lg cacao
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 cana nuci prajite si taiate
  • Foaie dobos :
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura de ciocolata :
  • 150 g ciocolata
  • 4 lg lapte
  • 2 lg unt fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de Dobos:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine doreste poate face aceasta prajitura si sub forma de tort rotund (d=26 cm).

Pentru crema : Cele 300 g unt moale il frecam spuma si il dam deoparte. Pe foc foarte mic fierbem : faina amestecata cu cacaoua, cu laptele, 2 lg zahar si cana de nuci macinate. Lasam sa se raceasca .

Tot pe foc foarte mic batem cele 4 oua cu 8 lg zahar si lasam sa se raceasca compozitia.

In untul moale frecat spuma adaugam lingura cu lingura din compozitia cu nuci macinate, apoi tot lingura cu lingura incorporam si spuma de oua. Peste aceasta crema turnam nucila prajite si taiate .

Pentru foaia de dobos : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina. Dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt si blatul.

Pentru glazura de ciocolata : fierbem ingredientele pe foc mic, amestecand pana omogenizam .

Asamblare : blat - crema - foaie de dobos - glazura de ciocolata - fulgi de ciocolata alba.(pe razatoareacu ochiuri mici de inox radem ciocolata alba).

Reteta merita incercata si repetata :D

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de Dobos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Felii cu Rom