Prajitura cu foaie de napolitana

de lacrimioara in Prajituri, 9 Oct 2011 | 17812 vizualizari

 

aceasta reteta e luata de pe blogu lisei e super gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 200 grame de zahar,
  • 3 biscuiti zdrobiti,
  • 200grame de nuca macinata,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 praf de copt.

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • un pliculet zahar vanilat
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame de unt(sau frisca batuta),
  • frisca pentru deasupra cateva linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana:

Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.

Pana se coace foaia  preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata  o luam de pe foc si o dam la racit

 Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca  batuta cu budinca  in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .

Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.

Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim

Eu am pus ciocolata razalita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foaie de napolitana 128263
retete culinare - Prajitura cu foaie de napolitana 128264
retete culinare - Prajitura cu foaie de napolitana 128265
retete culinare - Prajitura cu foaie de napolitana 128266

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

10.10.2011, 10:02

buna buna

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 14:39

alinutzika 1

10.10.2011, 14:55

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L