Prajitura cu foaie de napolitana

de lacrimioara in Prajituri, 9 Oct 2011 | 23082 vizualizari

 

aceasta reteta e luata de pe blogu lisei e super gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 200 grame de zahar,
  • 3 biscuiti zdrobiti,
  • 200grame de nuca macinata,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 praf de copt.

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • un pliculet zahar vanilat
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame de unt(sau frisca batuta),
  • frisca pentru deasupra cateva linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana:

Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.

Pana se coace foaia  preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata  o luam de pe foc si o dam la racit

 Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca  batuta cu budinca  in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .

Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.

Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim

Eu am pus ciocolata razalita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata