Prajitura cu foaie sfaramata

de Sidy in Prajituri, 22 Apr 2011 | 9599 vizualizari

 

Inca una din retetele scoase din vechiul caiet cu retete a'lui mami meu....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 700 g faina
  • 200 untura
  • 50 g margarina Unirea
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 300 ml lapte
  • gem visine
  • gem caise
  • 70 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata:

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat.

Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C. Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra. Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.

Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata. Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare. Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se intareste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra .

Peste bezea radem ciocolata. Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine