Prajitura cu foaie sfaramata si rom

de aalliinnaa07 in Prajituri, 19 Ian 2014 | 5986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 450-500 g faina
  • 150 g untura sua 200 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 100 g rom
  • 1 foaie sfaramata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata si rom:

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.  Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc.

Crema: Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul,  laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata.

Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foaie sfaramata si rom 292064
retete culinare - Prajitura cu foaie sfaramata si rom 292065
retete culinare - Prajitura cu foaie sfaramata si rom 292066
retete culinare - Prajitura cu foaie sfaramata si rom 292067
retete culinare - Prajitura cu foaie sfaramata si rom 292068

COMENTARII (22)

aalliinnaa07 1

19.01.2014, 21:51

Ma bucur ca va place!

diaconta 1

21.01.2014, 12:07

un deliciu

elenacarlo 1

07.12.2015, 18:15

am facut-o azi dar nu mi-au iesit foile,nu trebuie samntana sau lapte?,foile au iesit foarte sfaramicioase,crema foarte buna dar....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59