Prajitura cu foaie zdrobita

de mimmi in Prajituri, 29 Dec 2012 | 14359 vizualizari

 

O prajitura puhava,cu o aroma intensa de rom din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Foi:

  • 500 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g margarina,

Crema:

  • 100 ml lapte,
  • 50 ml esenta de rom,
  • 150 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri dulceata,
  • 100 g unt,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie zdrobita:

Se framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi.

Se lasa la racit.

Pentru crema: Una din foi se zdrobeste si se amesteca cu untul la temperatura camerei,laptele,romul,zaharul,cacao si dulceata. Peste o foaie se intinde uniform crema,se aseaza cea de-a doua foaie si se glazureaza.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie zdrobita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Xandrinne 1

30.12.2012, 08:42

Tare buna!

- Andreea - 1

30.12.2012, 11:44

la favo

mamaieelena 1

30.12.2012, 15:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba