Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

de anca_rm in Prajituri, 22 Dec 2015 | 5359 vizualizari

 

O prajitura minunata pentru a-l astepta pe Mos Craciun 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 foi
  • 2 oua
  • 12 linguri zahar
  • 20 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 850-900 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • sucul de la o portocala (100 ml)
  • Pentru crema:
  • 1000 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 pastaie vanilie
  • 5 linguri amidon
  • 200 ml frisca
  • In plus:
  • 400 gr dulceata de caise
  • 100 gr ciocolata + 50 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise:

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .

Dam siropul la racit .

Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie .

Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahat , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt.

Punem scortisoara macinata si faina  putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine  lucios si putin lipicios.

Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.

Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca.

Impartim aluatul in patru parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30)

Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem .

Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.

Crema :

Amidonul cu semintele din pastaia de vanilie , zaharul vanilat si zaharul le punem intr-o oala mica . Adaugam treptata laptele amestecand sa nu se faca amidonul gogoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca si o budinca mai groasa. Lasam la racit acoprita cu folie alimentara .

Cand este rece batem frisca si amestecam cu budinca de lapte .

Asamblarea prajiturii :

Intr-o tava  asezam prima foaie si turnam peste ea jumate din crema asezam deasupra a doua foaie si ungem cu dulceata de caise . Punem a treia foaie si o ungem cu crema ramasa . Asezam deasupra a patra foaie si facem glazura:  ciocolata impreuna cu untul o topim  pe bain marin sau la microunde.

Turnam glazura deasupra , nivelam si dam la frigider.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

22.12.2015, 20:49

O minunatie de prajitura!

Andra_Constantinescu 1

23.12.2015, 01:05

O bunatate!

Anett 1

16.02.2022, 09:04

Super reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo