Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 16049 vizualizari

 

As putea zice ca asta e prajitura copilariei mele pentru ca nu era sfarsit de saptamana fara ca mama sa nu o prepare..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua intregi
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 linguri cu lapte
  • 600 gr faina

Pentru crema

  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de amidon(sau faina)
  • 150 gr unt

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • o lingura margarina
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel:

  Foi:Mixam zaharul cu galbenusurile.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o foaie de copt sau blat(daca le suprapuneti asteptati s ase raceasca si  apoi cu grija suprapuneti le,sunt casante)

Crema:Amestecam amidonul cu 50 ml lapte apoi il amestecam cu restul de lapte.Caramelizam zaharul .Cand s-a topit tot turnam cu grija laptele si amestecam.Cand s-a ingrosat luam deoparte.Cand crema a ajuns la temperatura camerei spre rece adaugam untul si mixam.

Glazura:Topim la foc mic ciocolata cu laptele si margarina.

Ungem cu aceasta crema 2 foi.Pe cea de a treia foaie punem glazura fierbinte.Prajitura trebuie sa stea cel putin 5 ore inainte de a fi taiata .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel 199068
retete culinare - Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel 199069
retete culinare - Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel 199070
retete culinare - Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel 199071

COMENTARII (19)

Sim0na 1

21.01.2013, 11:26

si mama ne facea bunatatea asta!

mamaieelena 1

21.01.2013, 20:10

LUK 1

21.01.2013, 20:26

multumesc!chiar e buna,data viitoare as pune mai mult caramel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S