Prajitura cu foi cu bulion

de AnyCostescu in Prajituri, 10 Sep 2014 | 3293 vizualizari

 

De mult am vrut sa probez aceasta reteta. Si in sfarsit i-a venit timpul :) a fost foarte apreciata!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 10 linguri ulei
  • 5 linguri bulion
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • aproximativ 500 g faina
  • pentru crema de gris:
  • 1, 5 litri lapte
  • 1 cana gris
  • 1 pachet unt
  • coaja de portocala
  • jumatate de cana zahar
  • 1 borcan dulceata de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta.

Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute.

Dupa ce am copt toate foile se lasa la racit.

Punem laptele pe foc si il lasam sa se infierbante. Punem grisul si zaharul si lasam la foc mic pana se umfla grisul.

Luam vasul de pe foc, adaugam untul si coaja de portocale si incepem asamblarea prajiturii.

Intr-o tava (eu am pus intr-o caserola mare) punem prima foaie, adaugam jumatate din crema de gris, punem urmatoarea foaie, dulceata de cirese, alta foaie , crema de gris si deasupra ultima foaie.

Dam la rece prajitura peste noapte,

Foile se vor inmuia si va fi delicioasa!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion 340867
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion 340868
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion 340869

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

10.09.2014, 20:35

Preferata din copilărie

AnyCostescu 1

11.09.2014, 09:45

Multumesc pentru aprecieri

Rocsi 1

11.09.2014, 10:16

O super bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21