Prajitura cu foi cu bulion (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 17 Dec 2014 | 4936 vizualizari

 

Mi s-au scurs mult timp ochii dupa prajitura asta de cand am vazut-o la Meri. Si cum, pentru serbarea de azi de la gradi a trebuit sa fac prajitura, am zis sa o fac in varianta de post ca sa impac si capra si varza!
Multumesc Meri pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 5 lg zahar
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat

Pt. crema:

  • 1 l apa
  • un praf de sare
  • 200g gris
  • 200g margarina Rama
  • 5-6 lg zahar
  • 100g nuca cocos
  • coaja rasa de portocale
  • un borcan cu gem de gutui
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion (de post):

Foile: Se amesteca uleiul cu zaharul pana ce acesta se mai dizolva. Se adauga bulionul, faina, praful de sare si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infoliaza si se da la rece pt cca 30 minute. Se imparte in 4 bucati egale, se intind 4 foi si se coc pe dosul unei tavi la 180 de grade pt 8-9 minute. Se lasa foile la racit.

Crema: Se pune litrul de apa la foc impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se face focul mic si se pune grisul in ploaie amestecand continuu si lasand pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga margarina amestecand bine pana la omogenizare. Se adauga si coaja rasa de portocale. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se incorporeaza nuca de cocos.

Asamblare: Se aseaza o foaie pe un platou. Se unge cu jumatate din crema de gris, se pune a doua foaie, se unge cu gemul de gutui, se pune a treia foaie, restul de crema de gris iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa un pic pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu o folie sau punga si se da la rece pentru cateva ore. Dupa ce s-au inmuiat foile, se portioneaza si se serveste. 

Am dus si la serbare si s-a terminat una doua de pe platou! Inseamna ca a fost buna!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem preferati!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358103
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358104
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358105
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358106
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358107
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358108
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358109
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358110
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358111
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358112
retete culinare - Prajitura cu foi cu bulion (de post) 358113

COMENTARII (26)

mirela0911 1

18.12.2014, 21:25

Va multumesc! A doua zi e si mai buna!

Geanina87 1

19.12.2014, 11:36

Micutza Luana 1

20.12.2014, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S