Prajitura cu foi cu bulion (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 17 Dec 2014 | 15939 vizualizari

 

Mi s-au scurs mult timp ochii dupa prajitura asta de cand am vazut-o la Meri. Si cum, pentru serbarea de azi de la gradi a trebuit sa fac prajitura, am zis sa o fac in varianta de post ca sa impac si capra si varza!
Multumesc Meri pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 5 lg zahar
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat

Pt. crema:

  • 1 l apa
  • un praf de sare
  • 200g gris
  • 200g margarina Rama
  • 5-6 lg zahar
  • 100g nuca cocos
  • coaja rasa de portocale
  • un borcan cu gem de gutui
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion (de post):

Foile: Se amesteca uleiul cu zaharul pana ce acesta se mai dizolva. Se adauga bulionul, faina, praful de sare si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infoliaza si se da la rece pt cca 30 minute. Se imparte in 4 bucati egale, se intind 4 foi si se coc pe dosul unei tavi la 180 de grade pt 8-9 minute. Se lasa foile la racit.

Crema: Se pune litrul de apa la foc impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se face focul mic si se pune grisul in ploaie amestecand continuu si lasand pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga margarina amestecand bine pana la omogenizare. Se adauga si coaja rasa de portocale. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se incorporeaza nuca de cocos.

Asamblare: Se aseaza o foaie pe un platou. Se unge cu jumatate din crema de gris, se pune a doua foaie, se unge cu gemul de gutui, se pune a treia foaie, restul de crema de gris iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa un pic pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu o folie sau punga si se da la rece pentru cateva ore. Dupa ce s-au inmuiat foile, se portioneaza si se serveste. 

Am dus si la serbare si s-a terminat una doua de pe platou! Inseamna ca a fost buna!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de lapte