Prajitura cu foi cu miere si crema de gris

de pisicutzaa in Prajituri, 10 Feb 2010 | 37008 vizualizari

 

Prajitura incercata de mine doar anul trecut, dar mama ne facea mereu cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina(eu am pus 460),
  • 150 gr miere,
  • 150 gr zahar,
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos pentru gris si 2 de zahar pudra sa se amestece cu untul.
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu miere si crema de gris:

Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.


Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece) . Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra

Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi)


Crema de gris:


Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa. La sfarsit se adauga zaharul tos. Se lasa se raceasca. Intre timp se freaca untul cu zaharul. Dupa ce s-a mai racit grisul se amesteca cu untul (adaugati pe rand cate o lingura).


Asamblarea:


O foaie de prajitura cu miere

Un rand de crema cu gris

O foaie de prajitura cu miere

un rand de gem (gem de caise am pus)

o foaie de prajitura cu miere

un rand de crema cu gris

o foaie de prajitura cu miere

 

TIPS-URI

1

foile se tin putin in cuptor (daca cuptorul e incins bine maxim 5 minute - ele par moi si nefacute dar se intaresc dupa ce sunt scoase din cuptor)

2

grisul trebuie sa se raceasca inainte de a se adauga untul, ca sa nu se taie compozitia

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16872
retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16873
retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16874
retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16876
retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16877
retete culinare - Prajitura cu foi cu miere si crema de gris 16878

COMENTARII (13)

Oana 1

10.03.2010, 13:53

Arata suuper!

Lau 1

24.05.2012, 09:02

la multi ani

iri_iri 1

03.04.2015, 14:03

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!