Prajitura cu foi de bezea si nuca

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 26 Apr 2015 | 3459 vizualizari

 

Aceasta,minunata prajitura cu foi de bezea,o reteta veche,pe care mama o facea cu drag.Era una din preferatele mele si imi placea s-o ajut pe mama cand o facea.Ajutorul consta in mancatul bezelei si a nucilor.Am facut-o si eu si mi-am adus aminte de anii copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • zeama de lamaie,
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri,
  • 180 g zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 50 g ciocolata,
  • 250 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea si nuca:

Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare. Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule. Din amestecul obtinut se coc 5-6 foi.

Foile se coc pe dosul tavii. Se pune hartie de copt de fundul tavii si se intinde o parte din aluat.Foaia se coace in cuptorul preancalzit. La fel se procedeaza si cu restul. Cautati sa impartiti compozitia in parti cat mai egale pentru a avea aceeasi grosime foile si sa fie cat mai egale. Foile se tin in cuptor 10-15minute, pana incep pe margini sa se rumeneasca.

Imediat ce se scot din cuptor se dezlipesc de pe hartia de copt. Nu se lasa sa se raceasca pentru ca se vor dezlipi mai greu. Atentie cand se dezlipesc, foile sunt foarte crocante, sa nu se rupa! Foile se tin suprapuse, cu hartie de copt intre ele.

In timp ce foile se racesc, se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga laptele si se pun pe baie de aburi. Se bat in continuare,pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si se ia de pe foc. Untul se freaca spuma si se adauga treptat, crema racita. Se omogenizeaza bine si se umplu foile.

Se da la rece pana a doua zi, timp in care foile se vor inmuia. Se poate portiona si servi.

              

 

COMENTARII (8)

Panacris 1

26.04.2015, 17:06

Gicuta69 1

27.04.2015, 08:56

Foarte buna!

Rocsi 1

27.04.2015, 10:07

Se topeste in gura, nu alta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: