Prajitura cu foi de napolitana

de mihaelaM in Prajituri, 28 Iun 2011 | 12858 vizualizari

 

o prajitura buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi napolitane
  • 300g zahar
  • 150g margarina unirea
  • 1 1/2cana nuca
  • 4galbenusuri
  • 1esnta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze.

Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia este omogena punem nuca sfaramata (eu am sfaramat-o intr-o cana de aluminiu cu sucitorul). Lasam 5minute apoi adaugam esenta amestecand bine .

Luam o foaie de napolitana si o punem pe o tava sau pe un fund si punem jumatate din compozitie.Peste acea compozitie mai punem o foaie si restul de compozitie. Punem deasupra o foaie,apoi trebuie pus o greutate (eu am pus o oala cu apa)pana se raceste.

Cand s-a racit o taiem bucati. Se poate face si o glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

DIANA B 1

06.12.2011, 13:02

LA MULTI ANI !

mihaelaM 1

08.12.2011, 09:10

fetelor imi cer scuze ca nu am reusit sa va multumesc si sa fiu cu voi de ziua mea,oricum va multumesc acum din tot sufletul pt urarile facute si sa stiti ca chiar daca nu am mai postat retete mai intru cand si cand sa vad ce a-ti mai pregatit bun.
Cand eram acasa eram in fiecare zi cu voi ,dar acum din cauza serviciului imi este foarte greu.
VA PUP DULCE SI VA IUBESC!!

babi5 1

31.08.2013, 08:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa