Prajitura cu foi de napolitana

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 33037 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla care mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana  

Blat:

  • 6 albusuri;
  • 7 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cana de rahat taiat cubulete mici;
  • 1 cana de nuca prajita si maruntita; 

Crema:

  • 6 galbenusuri;
  • 7 linguri de zahar pudra;
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul apoi faina

Se amesteca compozitia obtinuta cu rahatul si nuca

Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa pa cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, pe foc

Se adauga untul si se mai tine pe foc pana se ingroasa

Asamblare:

Una din foile de napolitana se pune pe o planseta peste care se pune jumatate din crema

Peste crema se pune blatul

Se pune apoi restul de crema si cealalta foaie de napolitana

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi de napolitana-0
Prajitura cu foi de napolitana-1
Prajitura cu foi de napolitana-2
Prajitura cu foi de napolitana-3
Prajitura cu foi de napolitana-4
Prajitura cu foi de napolitana-5
Prajitura cu foi de napolitana-6
Prajitura cu foi de napolitana-7
Prajitura cu foi de napolitana-8
Prajitura cu foi de napolitana-9
Prajitura cu foi de napolitana-10
Prajitura cu foi de napolitana-11
Prajitura cu foi de napolitana-12
Prajitura cu foi de napolitana-13

COMENTARII (24)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 12:45

multumesc Miuta

bursulica

bursulica 1

19.03.2012, 22:42

Super!!!! O prajitura reusita!!!!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 23:04

multumesc bursulica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!