Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao

de luminita20_2006 in Prajituri, 14 Feb 2011 | 19885 vizualizari

 

O prajitura simplu de realizat dar foarte buna...partea proasta a acestei prajituri sa zic asa este ca trebuie sa asteptati pana a doua zi sa va delectati cu ea, insa va asigur ca merita tot efortul asteptarii.

 

INGREDIENTE

  • foi napolitana din alea mai mici
  • -300 gr zahar
  • -3 oua
  • -400 gr margarina
  • -3 linguri cacao
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 lingura cu varf nuca de cocos chiar si 2
  • -2 pliculete ness/capucino(ce va place mai mult)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao:

 Se bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul, dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min.

Nu uitati sa amestecati! se pune cacao, ness si zaharul vanilat se amesteca . Cand se ingroase compozitia, mai bine zis cand curce ca o smantana mai groasa se pune nuca de cocos se ia de pe foc si se toarna peste foi asa fierbine. Mie mi-au trebuit 5 foi. Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pana a doua zi. Astfel se intareste bine crema si poate fi taiata cu usurinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao 84957
retete culinare - Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao 84958
retete culinare - Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao 84960

COMENTARII (21)

serenyti 1

17.03.2013, 11:45

am facut ieri aceasta parjitura dar nu prea mia iesit ...data viitoare voi dubla cantitatile la crema deoarece a iesit prea putina si m-am chinuit sa o intind plus ca nu sa inmuiat....unde am gresit?

Tuxedo 1

10.08.2013, 19:49

cred ca se fierbe prea mult pe foc, si se intareste !

Alina_Ali12 1

22.06.2014, 13:31

Este foarte buna !! Sfatul meu : sa puneti mai multa nuca de cocos ca sa se ingroase putin .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D