Prajitura cu foi de suc de rosii

de marieta in Prajituri, 29 Aug 2011 | 9910 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi/

  • 12 linguri de suc de rosii,
  • 10gr de amoniac alimentar,
  • 12 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 6 linguri de fructoza,
  • un ou,
  • faina cat cuprinde.

pentru crema

  • un pachet unt,
  • 250ml lapte,
  • 2 linguri faina,
  • 10 linguri fructoza,
  • esenta de vanilie.
  • 300gr gem fara zahar de piersici.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de suc de rosii:

Pentru foi se framanta un aluat elastic din ingrediente,se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se inparte in 4 parti egale,se intind foi subtiri care se coc pe rand pe fundul tavii,tapetata cu hartie de copt.

Nu se lasa mult la cuptor,este suficient sa se rumenesca usor pe margini.

Dupa ce s-au copt am pus o tava goala deasupra lor pana s-au racit,ca sa nu se ridice marginile.

Pentru crema,am amestecat faina cu laptele si l-am fiert la foc mic amestecand intr-una pana a clocotit bine.

Cand s-a racit,am mixat bine untul cu fructoza punand cate o lingura de crema cu lapte si o jumatate de sticluta de vanilie.

Am montat prajitura asa:pe prima foaie am pus jumatate din crema,foaie, gem,iar foaie,crema ramasa,foaie.

Am presarat putin zahar pudra si am pus o tava goala pentru greutate si am dat-o la rece pt 3 ore sa se inmoaie foile putin.

Se taie doar cand sunt moi foile altfel risti sa se sfarame!!!!!!!

TIPS-URI

1

eu nu am avut suc de rosii si am diluat pasta de rosii cu apa si a iesit bun!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si cacao