Prăjitură cu foi de zahăr ars

de elucubratiiculinare in Prajituri, 8 Iul 2014 | 2866 vizualizari

 

O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură amoniac
  • 1 lingură bicarbonat
  • făină cât cuprinde aprox. 700 g
  • 500 ml frișcă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de zahăr ars:

Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm la răcit. Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.

Amestecăm bine până la omogenizare. Se dă aluatul la rece pentru 30 minute. Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari. Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el. Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :) Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute. După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore. De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie.   PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.

Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu foi de zahăr ars-0
Prăjitură cu foi de zahăr ars-1
Prăjitură cu foi de zahăr ars-2

COMENTARII (16)

Xandrinne

Xandrinne 1

18.07.2014, 09:52

kukibella

kukibella 1

18.07.2014, 12:16

claudiaO

claudiaO 1

10.11.2014, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!