Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao

de Alexandra Craiovan in Prajituri, 28 Dec 2014 | 7488 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa pe care eu si iubitul meu o adoram.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • Pentru crema :
  • 1 cana de lapte
  • 200 -250 g de zahar tos
  • 2 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pachet de margarina sau unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • Glazura de cacao:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • 2 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao:

Foile se pregatesc astfel:

 

Se topesc 3 linguri de zahar si se sting cu cele 4 linguri de apa apoi se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Restul de zahar se amesteca bine cu cele 2 oua si cele 10 linguri de ulei apoi se adauga zaharul topit si racit. Se adauga 1 lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde astfel incat sa se poata face un aluat. Se taie aluatul in 3 parti egale care se vor intinde cu sucitorul si se pun pe rand la copt pe dosul tavii peste foaia de copt. O foaie o lasam la copt cam 20-25 min pana se intareste foaia si se face ca biscuitele ca si textura.

 

Crema :

 Se pune la fiert laptele cu zaharul si se amesteca pana ce se topeste. Laptele il tragem putin de pe foc pentru a adauga cele 2 oua batute foarte bine cu 2 linguri de cacao, amestecand usor si continuu pentru a nu forma cocoloase. Apoi punem crema inapoi pe foc si punem si pachetul de unt sau margarina si lasam sa se topeasca timp in care amestecam in continuare. Dupa vreo 10-15 min luam crema de pe foc si fierbinte  punem peste prima foaie jumatate din crema obtinuta apoi punem peste crema nuca de cocos in functie de preferinte. Punem imediat a doua foaie si presam putin cu palmele pentru a intra crema si in foaia de deasupra, peste care vom pune restul de crema si o intindem peste toata foaia. La fel vom pune putina nuca de cocos peste crema. Si in sfarsit punem a treia foaie presam putin cu palmele.

Glazura:

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele clocote se adauga margarina taiata cubulete, cacao si amestecam. Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul. Aceasta o vom pune peste ultima foaie, o intindem peste toata suprafata foii apoi punem deasupra nuca de cocos. Prajitura se va manca abia a doua zi pentru ca trebuie sa se inmoaie foile.

 Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 359801
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 359802
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 359803
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 360828
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 360831
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema fiarta de cacao 360836

COMENTARII (22)

Panacris 1

07.01.2015, 09:44

Bine ai venit! Delicioasă prăjitura!

Alexandra Craiovan 1

07.01.2015, 19:11

Multumesc dragă Panacris

noiinbucatarie 1

19.04.2016, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18