Prajitura cu foi diferite

de mirela0911 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 9255 vizualizari

 

Nu stiu care e denumirea corecta a acestei prajituri, reteta am primit-o, insa pot sa va spun ca este foaaaarrrrte buna!

 

INGREDIENTE

Foaia 1:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 2:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 3:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 350 ml lapte
  • 300g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi diferite:

Foaia 1: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 6 linguri zahar, se adauga apa. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna in ploaie peste spuma si cu miscari usoare se omogenizeaza compozitia. Pe dosul unei tavi se pune hartie de copt si se toarna compozitia intinzandu-se uniform. Se da la cuptor la foc mediu si se coace timp de cca 15 min, se face testul cu scobitoarea.

Foaia 2 si 3: Se procedeaza la fel ca si la foaia 1 doar ca se folosesc ingredientele uscate, cele enumerate la fiecare foaie.

Se lasa foile sa se raceasca. 

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, se toarna laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Dupa racire, se amesteca crema cu untul mixat si se omogenizeaza. Se imparte crema in 3 parti egale. Intr-o parte se adauga 2 lg cacao si se amesteca bine, iar in celelalte 2 parti se adauga cate 2 plicuri de zahar vanilat.

Asamblarea prajiturii: Peste foaia cu nuca se intinde crema cu cacao, se aseaza foaia cu nuca de cocos, se unge cu crema de vanilie, apoi se aseaza foaia cu cacao. Deasupra se intinde restul de crema si se rade ciocolata sau se poate face o flazura de ciocolata. Eu am preferat sa rad ciocolata amaruie.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui vanilia din una din creme cu cafea.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316178
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316179
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316180
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316181
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316182
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316183
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316184
retete culinare - Prajitura cu foi diferite 316186

COMENTARII (22)

deea_deiutza 1

06.07.2014, 17:17

am facut aseara foile si crema si azi le-am umplut,..sunt ffff tari deloc pufoase ,..de ce?cand am facut totul ca la carte ,sunt f suparata!!!

mirela0911 1

06.07.2014, 20:04

deea_deiutza nu cred ca trebuie sa fi suparata, si eu tot asa le-am facut cu o zi inainte, s-au intarit putin foile dar de la crema se vor inmuia! Cu siguranta maine nu va mai fi asa! astept sa imi spui parerea maine!

deea_deiutza 1

09.07.2014, 12:20

Chiar si asa s-a mancat fff repede,..nu stiu de ce nici nu au crescut,..de la praful de copt trebuia sa creasca foile,..nu stiu unde am gresit,..e ff buna la gust,..cred ca trebuie mai putin cocos,..asa zic,...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D