Prajitura cu foi fragede

de Lavinia in Prajituri, 10 Iul 2014 | 3960 vizualizari

 

Este foarte pufoasa,aromata si frageda.Pur si simplu se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox 500-550 g faina

Crema de vanilie si cocos:

  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • 4 linguri cocos

Crema de ciocolata:

  • 370 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic budinca de ciocolata belgiana Dr Oetker
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 100 g unt

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede:

Foi:

Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase.

Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine.

Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos.

Aluatul obtinut l-am impartit in 3 bucati.

Am intins fiecare bucata pe dosul tavii si am copt foile pe rand pana se auresc usor pe margini.

Crema de vanilie si cocos.

Am pus laptele la fiert cu semintele de la jumtate de pastaie de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu zahar si 3-4 linguri din laptele fierbinte.

Am adaugat amidonul si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana l-am incoporat bine.

La final am adaugat nuca de cocos.

Crema de ciocolata

Am pus laptele la fiert.

Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si 3-4 linguri de lapte .

Am adaugat praful de budinca si restul de lapte fierbinte.

Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat

Am luat crema de pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucatele amestecand bine pana s-a topit ciocolata.

Am adaugat si untul si am amestecat pana l-am incorporat si pe el.

Am lasat cremele la racit pana au ajuns la temperatura camerei.

Asamblare:

Foaie/Crema de ciocolata/foaie/crema de vanilie/foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am ras ciocolata peste prajitura si am dat-o la rece pana s-a intarit glazura.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare de 40/30 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi fragede-0
Prajitura cu foi fragede-1
Prajitura cu foi fragede-2
Prajitura cu foi fragede-3
Prajitura cu foi fragede-4
Prajitura cu foi fragede-5
Prajitura cu foi fragede-6
Prajitura cu foi fragede-7
Prajitura cu foi fragede-8
Prajitura cu foi fragede-9
Prajitura cu foi fragede-10
Prajitura cu foi fragede-11
Prajitura cu foi fragede-12
Prajitura cu foi fragede-13
Prajitura cu foi fragede-14
Prajitura cu foi fragede-15
Prajitura cu foi fragede-16
Prajitura cu foi fragede-17
Prajitura cu foi fragede-18

COMENTARII (23)

pity19

pity19 1

11.07.2014, 17:33

Super prajitura! As incerca si eu dar imi e groaza la blaturi!

Xandrinne

Xandrinne 1

11.07.2014, 23:31

Delicioasa!

mihaelar63

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:16

Eu as lua felia cu tot cu farfurioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!