Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci

de MickeyM in Prajituri, 27 Iul 2013 | 1614 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aromata cu foi fragede. Este perfecta cu un pahar de lapte sau iaurt dimineata.
Foile mele sunt mai subtiri pentru ca asa imi plac mie, foi mai subtiri si umplutura mai multa .

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 1 cana bors
  • 1/2 cana ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura de branza:
  • 600 g branza dulce
  • 3 oua
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci:

Mai intai se fac foile. Se amesteca toate ingredientele pentru foi.Se formeaza o bila care se imparte in 2.

Apoi se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie cu sucitorul si se pune in tava.Se aseaza umplutura peste foaie,iar deasupra se pune a doua foaie. Se da la cuptor pentru 45-50 minute,depinde de cuptor. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, se presara cu zahar pudra si se taie.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava mai mica,se foloseste o cana mai mica, daca aveti tava mare se foloseste o cana mai mare. Sau depinde cat de groase doriti sa fie foile.

2

Daca branza e prea cremoasa se pun 2-3 linguri de gris.

3

Aluatul pentru foi trebuie sa fie potrivit,nu foarte tare.

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

27.07.2013, 22:31

Bine ai venit

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 23:43

O bunatate

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.07.2013, 08:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!