Prajitura cu foi Lica

de Cris2711 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 34460 vizualizari

 

Am primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana Lica(5 foi)
  • 250 gr. unt
  • 300 gr.zahar
  • 100 gr. nuca macinata
  • 100 gr ciocolata topita
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 25 gr. migdale sfaramate
  • 2 linguri rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.

Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.

Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:

Prima foaie,crema,a doua foaie,crema,a treia foaie ,crema,a patra foaie, crema.

Peste primele patru foi ,se pune crema pe partea cu patratelele mici.Ultima foaie se pune cu patratelele mari in sus.

Apoi se pune ceva mai greu peste ea, eu am pus niste tavi.

Se lasa asa cel putin 3-4 ore.

Se taie cu grija in formele dorite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana