Prajitura cu foi si branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 2 Noi 2015 | 10449 vizualizari

 

De multe ori cand nu am timp aleg pentru desert sa pregatesc orice nu are mai multe etape :)), gen blaturi, creme, glazuri.

Asa m-am oprit si la prajitura asta cu foi si branza, pentru care pregatesti totul, pui in tava, bagi la cuptor si gata! :)

Si-i foarte, foarte buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • 80 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua + 2 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si branza de vaci:

  1. As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
  2. Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
  3. Am adaugat laptele rece, putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat elastic, bun de intins foi, asa incat aveti grija – daca nu e cazul nu adaugati tot laptele sau daca-l adaugati mai puteti pune faina s-aveti un aluat usor de modelat :).
  4. Am acoperit cu folie si am dat la rece cat am pregatit umplutura.
  5. Am amestecat branza cu ouale si albusurile ramase de la foi, zaharul, coaja rasa, esenta de rom, stafidele, grisul.
  6. Am pregatit o tava de 22/25 cm, am uns-o cu unt.
  7. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua si-am intins doua foi.
  8. Am asezat prima foaie, am intepat-o cu furculita, am pus umplutura de branza, am distribuit umlutura, am pus a doua foaie si-am intepat din nou cu furculita.
  9. Am dat tava in cuptorul preincalzit si-am copt la foc mic pana ce prajitura a inceput sa prinda usor culoare si era maronie pe laterale.
  10. Am pudrat-o cu zahar pudra.
  11. I-atat de buna si calda!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

10.12.2015, 15:37

imi ploua-n gura

Xandrinne 1

07.08.2017, 09:22

oanapl 1

07.08.2017, 23:45

Super idee! Arată minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri