Prajitura cu foi si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 1046 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Foaie de cocos
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • Foile
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • Crema
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • esenta d erom
  • 5 galbenusuri
  • esenta de rom
  • Decor
  • 200 g ciocolta
  • 100 g unt
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Foia de cocos-albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa si cremoasa.

Adaugam nuca de cocos si amestecam cu spatula,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul incalzit si coacem cca 18  min pana  se rumeneste putin deasupra.

Lasam sa se raceasca foarte bine in tava.

Foile-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana ce se dizolva zaharul,pana devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile amestecate cu untul topit si racit,amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari unsoare,

Tapetam dosul tavi cu hartie de copt si adaugam cu o lingura mare compozitie in mijloc si nivelam cu lama unui cutit,astfel incat sa acopere toata suprafata dosului de tava.

Dam tava la cuptorul incalzit sa se coace cca 10 min(sa se rumeasca putin)

Se rastoarna foaie pe o alta foaie si repetam operatiunea pana ce se termina compozitia.(Mie mi-au iesit 7 foi)

Crema-intr-un vas se adaugam galbenusurile,zaharul si se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu pana ce se obtine o crema de consistenta unei smantani.

Lasam sa se racesca,

In alt vas se topeste ciocolata pe baie de abur si adaugam untul moale treptat ,esenta de rom si amestecam energic,pana ce se omogenizeaza,

Adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.

Ansamblare-in tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara.asezam prima foaie de cocos,crema de ciocolata-foie-crema si repetam, (eu am folosit doar 3 foi)

Dam tava la rece cateva ore

Pentru decor-am topit ciocolata cu untul,turnam calduta peste ultima foaie si cu un cutit nivelam,presam nuca de cocos si dam la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si ciocolata-0
Prajitura cu foi si ciocolata-1
Prajitura cu foi si ciocolata-2
Prajitura cu foi si ciocolata-3

COMENTARII (26)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 08:59

de facut!

Lau

Lau 1

06.02.2016, 09:10

Criss

Criss 1

06.02.2016, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!