Prajitura cu foi si crema caramel

de Valclaudia in Prajituri, 27 Iul 2014 | 16780 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 50 gr. zmeura proaspata
  • 180 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 420 gr. faina alba
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite suc de lamaie

Crema:

  • 1 cana zahar (pentru caramelizat)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet de unt
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 150 gr. nuca macinata

In plus:

  • fulgi de ciocolata
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 170 grade

Impartim aluatul in 4, intindem foile pe rand si le coacem pe dosul tavii unse cu ulei pana se rumenesc usor. Inainte de a da tava la cuptor nu uitam sa impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Lasam sa se raceasca foile si ne apucam de crema:

-zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu;

-adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit;

-mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) + faina;

-punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit;

-amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata consistenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel  rece. La final incorporam si nuca macinata.

Asamblarea prajiturii este simpla:

-asezam 1 foaie, apoi un strat de crema;urmeaza cea de-a doua foaie, iar un strat de crema; foaia numarul 3, din nou crema. Ultima foaie (cea de-a patra) se aseaza deasupra si se unge tot cu crema iar deasupra presaram bombonele colorate si fulgi de ciocolata.

Prajitura trebuie lasata pana a doua zi sa se inmoaie foile de la crema.

A doua zi portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regala