Prajitura cu foi si crema caramel

de Valclaudia in Prajituri, 27 Iul 2014 | 9090 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 50 gr. zmeura proaspata
  • 180 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 420 gr. faina alba
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu stins in 2 lingurite suc de lamaie

Crema:

  • 1 cana zahar (pentru caramelizat)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet de unt
  • 400 ml frisca lichida Hulala
  • 150 gr. nuca macinata

In plus:

  • fulgi de ciocolata
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 170 grade

Impartim aluatul in 4, intindem foile pe rand si le coacem pe dosul tavii unse cu ulei pana se rumenesc usor. Inainte de a da tava la cuptor nu uitam sa impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Lasam sa se raceasca foile si ne apucam de crema:

-zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu;

-adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit;

-mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) + faina;

-punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit;

-amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata consistenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel  rece. La final incorporam si nuca macinata.

Asamblarea prajiturii este simpla:

-asezam 1 foaie, apoi un strat de crema;urmeaza cea de-a doua foaie, iar un strat de crema; foaia numarul 3, din nou crema. Ultima foaie (cea de-a patra) se aseaza deasupra si se unge tot cu crema iar deasupra presaram bombonele colorate si fulgi de ciocolata.

Prajitura trebuie lasata pana a doua zi sa se inmoaie foile de la crema.

A doua zi portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si crema caramel-0
Prajitura cu foi si crema caramel-1
Prajitura cu foi si crema caramel-2
Prajitura cu foi si crema caramel-3
Prajitura cu foi si crema caramel-4
Prajitura cu foi si crema caramel-5
Prajitura cu foi si crema caramel-6
Prajitura cu foi si crema caramel-7
Prajitura cu foi si crema caramel-8
Prajitura cu foi si crema caramel-9
Prajitura cu foi si crema caramel-10

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

28.07.2014, 07:11

o prajitura delicioasa!Foile sunt minunate

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:03

buna buna

merisor 1

29.07.2014, 22:14

Ce bunatate de prajitura ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04