Prajitura cu foi si crema de cacao

de Moni_alex in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 5454 vizualizari

 

Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua.
Este si o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500-600 g faina
  • Crema
  • 600 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g margarina Rama
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 50 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat
  • nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins. 

Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de dimensiunea aprox 25/35 cm.

Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacao si zaharul.

Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Se da la o parte si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.

Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.

Se acopera prajitura cu hartie de copt si se aseaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.

Se da prajitura la rece pentru 24 ore .

Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.

Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.

Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.

POFTA BUNA!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si crema de cacao-0
Prajitura cu foi si crema de cacao-1
Prajitura cu foi si crema de cacao-2
Prajitura cu foi si crema de cacao-3
Prajitura cu foi si crema de cacao-4
Prajitura cu foi si crema de cacao-5

COMENTARII (10)

Moni_alex

Moni_alex 1

24.06.2015, 19:19

multumesc bucatarasi!

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2015, 10:40

Foarte buna prajiturica!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!