Prajitura cu foi si crema de caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri untura
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de caramel:

Foile-intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana.

Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3 bucati egale.

Intindem fiercare bucata de aluat pe dosul tavii,intepam cu furculita si coacem in cuptorul preincalzit pana se rumeste usor pe margini.

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,100 g zahar si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Intr-o tigaie caramelizam 100 g zahar,adaugam untul taiat cubulete si omogenizam bine.

Adaugam treptat caramelul peste budinca si amestecam pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt foile o tapetam cu folie si adaugam prima foaie-1/2crema caramel-a 2 foaie-crema -foaie si dam la frigider cateva ore.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si crema de caramel-0
Prajitura cu foi si crema de caramel-1

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

21.04.2015, 21:32

Prezent!

tarasmariana

tarasmariana 1

22.04.2015, 08:26

mirela0911

mirela0911 1

22.04.2015, 15:34

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!