Prajitura cu foi si crema de caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 4031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri untura
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de caramel:

Foile-intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana.

Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3 bucati egale.

Intindem fiercare bucata de aluat pe dosul tavii,intepam cu furculita si coacem in cuptorul preincalzit pana se rumeste usor pe margini.

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,100 g zahar si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Intr-o tigaie caramelizam 100 g zahar,adaugam untul taiat cubulete si omogenizam bine.

Adaugam treptat caramelul peste budinca si amestecam pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt foile o tapetam cu folie si adaugam prima foaie-1/2crema caramel-a 2 foaie-crema -foaie si dam la frigider cateva ore.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuburi date prin glazura (Prajitura tavalita)