Prajitura cu foi si crema de gris

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Dec 2013 | 14755 vizualizari

 

M-am gandit eu cum sa-l ademenesc pe Mos Nae asta,asa ca m-am pus pe intins foi,.....chiar daca prajitura imi place mult,o fac mai rar ca nu-mi place sa fac foile....dar am zis sa-l impresionez pe Mosu,poate-mi lasa si mie ,macar o nuielusa....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cca 500-600 g faina
  • Crema
  • 150 g unt
  • 150 g zahar tos( facut farin)
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 borcan de 400 g gem de caise
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de gris:

Foile:

Oul cu zaharul,mierea,untul,laptele si lingurita de bicarbonat stins cu otet se amesteca bine si se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Amestecam mereu sa nu se lipeasca.Cand a inceput sa fiarba,luam de pe foc si adaugam faina,formam o coca care se poate intinde.Coca o impartim in 4 parti egale si formam foi cu dimensiunea de 20/35 cm,le intepam cu furculita si le coacem pe fundul tavii cca 9-10 min.Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Laptele  si grisul le fierbem ,cand s-a ingrosat dam la o parte si lasam sa se raceasca bine.Cat timp se raceste grisul,frecam untul cu zaharul sa devina o crema spumoasa.Dupa ce s-a racit grisul il amestecam cu untul.

Asamblare:

Prima foaie se unge cu 1/2 borcan de gem de caise,se pune desupra foaia 2 apoi crema de gris,pestea ea foaia 3 pe care o ungem cu restul de gem si peste ea punem ultima foaie.Pudram cu zahar si ornam cum vrem...

TIPS-URI

1

cand fierbem grisul adaugam un pic de sare

2

cand intindem foile e bine sa le taiem drepte ca sa se coaca uniform

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

dantes 1

06.12.2013, 10:05

frumoasa si gustoasa

_Alina_ 1

06.12.2013, 10:26

Cred ca-i tare gustoasa!

Anett 1

06.12.2013, 11:09

ooo ce draguti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere