Prajitura cu foi si crema de lapte

de laura_n in Prajituri, 7 Feb 2015 | 13500 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o cu un an in urma. Nu am postat reteta pentru ca nu am reusit sa fac niste poze frumoase. De curand, am dat peste pozele facute atunci si reteta si mi-am amintit cat de buna este aceasta prajitura.
Sper ca atunci cand o voi face iar, sa pot sa ii fac poze frumoase, dar pana atunci, sper sa va fac impresie buna si cu acestea. Este o prajitura frageda, fina si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - pentru foi
  • - 500 gr faina alba
  • - 1 praf sare
  • - 8 linguri ulei
  • - 8 linguri lapte
  • - 8 linguri zahar brut
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • pentru crema:
  • - 1 litru lapte
  • - 5 linguri zahar alb
  • - 2 linguri amidon
  • - 150 gr unt
  • - 1 pastaie de vanilie
  • 1 borcanel gem de merisoare.
  • pentru glazura
  • - 400 gr ciocolata neagra
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 40 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lapte:

Foile

Intr-un castron, punem uleiul cu zaharul si cu un praf de sare. Amestecam cu un tel si adaugam laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam bine, apoi adaugam faina treptat, amestecand cu un tel. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana pana obtinem un aluat dens si nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim crema. Apoi scoatem aluatul de la frigider, taiem in 3 portii egale si intindem trei foi pe care le coacem in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10- 12 minute.

Crema

Intr-un castronel, amestecam amidonul cu zahar si cu semintele de vanilie. Adaugam un pic de lapte cat sa omogenizam compozitia, apoi turnam restul de lapte si punem la fiert pe foc. Amestecam continuu, crema se va intari relativ repede. Dupa ce a fiert si s-a inchegat, adaugam untul. Amestecam ca sa se topeasca, apoi dam crema la rece.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si apoi o foaie de aluat. O ungem cu gem de merisoare, apoi punem jumatate din crema de lapte. Intindem crema uniform si asezam alta foaie si presam usor. Ungem din nou foaia cu gem de merisoare si punem restul de crema. Intindem si apoi asezam ultima foaie si presam usor.

Glazura: Topim pe baie de aburi ciocolata cu laptele si untul si amestecam sa se omogenizeze. Turnam glazura calda peste prajitura. Dam la rece pana a doua zi. Portionam cu un cutit bine ascutit.

Este o prajitura foarte frageda si fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

08.02.2015, 15:51

Splendida prajiturica Laurici!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:27

vaiii cu gem de merisoare , cred si eu ca a fost tare tare buna

geoline 1

18.02.2015, 11:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane