Prajitura cu foi si crema de lapte

de laura_n in Prajituri, 7 Feb 2015 | 5623 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o cu un an in urma. Nu am postat reteta pentru ca nu am reusit sa fac niste poze frumoase. De curand, am dat peste pozele facute atunci si reteta si mi-am amintit cat de buna este aceasta prajitura.
Sper ca atunci cand o voi face iar, sa pot sa ii fac poze frumoase, dar pana atunci, sper sa va fac impresie buna si cu acestea. Este o prajitura frageda, fina si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - pentru foi
  • - 500 gr faina alba
  • - 1 praf sare
  • - 8 linguri ulei
  • - 8 linguri lapte
  • - 8 linguri zahar brut
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • pentru crema:
  • - 1 litru lapte
  • - 5 linguri zahar alb
  • - 2 linguri amidon
  • - 150 gr unt
  • - 1 pastaie de vanilie
  • 1 borcanel gem de merisoare.
  • pentru glazura
  • - 400 gr ciocolata neagra
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 40 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lapte:

Foile

Intr-un castron, punem uleiul cu zaharul si cu un praf de sare. Amestecam cu un tel si adaugam laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam bine, apoi adaugam faina treptat, amestecand cu un tel. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana pana obtinem un aluat dens si nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim crema. Apoi scoatem aluatul de la frigider, taiem in 3 portii egale si intindem trei foi pe care le coacem in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10- 12 minute.

Crema

Intr-un castronel, amestecam amidonul cu zahar si cu semintele de vanilie. Adaugam un pic de lapte cat sa omogenizam compozitia, apoi turnam restul de lapte si punem la fiert pe foc. Amestecam continuu, crema se va intari relativ repede. Dupa ce a fiert si s-a inchegat, adaugam untul. Amestecam ca sa se topeasca, apoi dam crema la rece.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si apoi o foaie de aluat. O ungem cu gem de merisoare, apoi punem jumatate din crema de lapte. Intindem crema uniform si asezam alta foaie si presam usor. Ungem din nou foaia cu gem de merisoare si punem restul de crema. Intindem si apoi asezam ultima foaie si presam usor.

Glazura: Topim pe baie de aburi ciocolata cu laptele si untul si amestecam sa se omogenizeze. Turnam glazura calda peste prajitura. Dam la rece pana a doua zi. Portionam cu un cutit bine ascutit.

Este o prajitura foarte frageda si fina.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si crema de lapte-0
Prajitura cu foi si crema de lapte-1
Prajitura cu foi si crema de lapte-2
Prajitura cu foi si crema de lapte-3
Prajitura cu foi si crema de lapte-4
Prajitura cu foi si crema de lapte-5
Prajitura cu foi si crema de lapte-6
Prajitura cu foi si crema de lapte-7
Prajitura cu foi si crema de lapte-8

COMENTARII (21)

Corinuta 1

08.02.2015, 15:51

Splendida prajiturica Laurici!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:27

vaiii cu gem de merisoare , cred si eu ca a fost tare tare buna

geoline 1

18.02.2015, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41