Prajitura cu foi si crema de portocale

de laura_n in Prajituri, 21 Dec 2014 | 5620 vizualizari

 

O prajitura buna si aromata care poate fi de ajutor in preajma sarbatorilor

 

INGREDIENTE

  • pt foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • aprox 500 gr faina
  • pt crema
  • 600 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 portocale
  • 3 linguri gris
  • 150 gr unt
  • pt ornat
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de portocale:

Lasam ingredientele la temperatura camerei.

Pregatim aluatul pentru foi.

Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul. 

Cacaoa o amestecam cu faina. Peste ingredientele umede adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Daca e cazul,mai adaugati un pic de faina, desi tinut la frigider aluatul capata consistenta ideala.

Dupa ce am terminat de facut aluatul, ambalam in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.

Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul, il impartim in 4 portii egale, din care intindem 4 foi dreptunghiulare. Intepam fiecare foaie cu o furculita, inainte de a o baga la copt.

Lasam foile la racit dupa ce s-au copt.

Intr-un castron, mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam restul de lapte si punem pe foc la fiert. Adaugam cele 3 linguri de gris si lasam sa fiarba pana capata consistenta crema. Intre timp, spalam bine portocalele. Radem coaja si stoarcem sucul. 

Luam de pe foc crema si adaugam sucul si coaja de portocale. Lasam la racit.

Untul moale il mixam adaugam treptat din crema de gris pana o incorporam pe toata.

Alternam foile cu crema, incheiem cu ultima foaie peste care presaram un strat generos de nuca de cocos. Asezam o hartie de copt peste prajitura, punem o greutate peste ea si o dam la rece. Trebuie lasata cel putin o zi la fragezit.

Ornam cu bombonele colorate sau cu ce doreste fiecare.

Este extrem de buna si aromata.

 

TIPS-URI

1

din compozitia de mai sus au rezultat 4 foi cu dimensiunea de aprox. 35 x 25 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi si crema de portocale 358927
retete culinare - Prajitura cu foi si crema de portocale 358928
retete culinare - Prajitura cu foi si crema de portocale 358929

COMENTARII (28)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:04

Ce prajitura buna!

DIANA B 1

28.12.2014, 12:24

Ai facut praji si-ai si postat-o aici ??? Stii cat ma bucur ? Sper sa-ti fie din ce in ce mai bine si sa revii cu veselia ta

mihaelar63 1

12.01.2015, 09:11

Super !!! O vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L