Prajitura cu foi si doua creme

de Merisor in Prajituri, 2 Feb 2014 | 73909 vizualizari

 

Pentru ca atunci cand am facut prajitura Carpati, am destinat-o in intregime(mai putin colturile), colegilor lui Adi, azi a trebuit sa fac si pentru ai casei o prajitura cu foi, deoarece acest gen de prajituri sunt preferatele noastre.
N-am mai avut rabdare sa coc prea multe foi, asa ca m-am rezumat la 3 si am ales doua creme, una in care am pus ciocolata alba si alta in care am pus ciocolata neagra.
A iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi coapte pe dosul tavii(26/40 cm):
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt(10 g)
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 1 L lapte
  • 8 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt(65%)
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru decor:
  • 1 lingurita ness
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si doua creme:

Pentru foi, punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara la foc mic si mestecam in el sa nu se arda.

Punem si apa la incalzit, iar cand zaharul s-a diluat, adaugam apa fierbinte si mestecam energic.

Lasam vasul pe foc pana se dilueaza tot zaharul care se mai intareste la contactul cu apa, apoi lasam siropul astfel format sa se raceasca.

Frecam cele doua galbenusuri cu putina sare, apoi adaugam uleiul si laptele rece.

Adaugam si siropul racit si incepem sa incorporam faina, amestecand cu ea bicarbonatul si praful de copt.

Nu am trecut o cantitate la faina pentru ca aceasta depinde de tipul de faina folosit, eu de exemplu am pus o faina mai de proasta calitate si mi-a intrat cam 750 de grame, trebuie sa punem faina pana cand nu se mai lipeste aluatul de maini.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si destul de tare, dar se va intinde bine cu ajutorul sucitorului.

Eu nu am mai lasat aluatul la odihnit de teama sa nu se intareasca prea rau, asa ca am intins repejor 3 foi pe care le-am copt cate 5 minute pe dosul tavii unse cu putin ulei, la 180 grade in cuptorul preincalzit.

Pentru crema, punem laptele pe foc cu putina sare.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi le diluam cu putin lapte cald si adaugam faina.

Restul de lapte il vom pune caldut peste amestecul rezultat si impartim crema in doua vase pe care le vom pune separat pe foc si mestecam in ele pana cand cremele incep sa fiarba, apoi vom pune intr-un vas ciocolata alba si 100 gr unt, iar in celalalt ciocolata neagra si 100 gr unt si mestecam in ele pana cand se omogenizeaza totul.

Sa nu va inchipuiti ca eu am mestecat in vase cu doua maini :))) am fiert cremele pe rand ca nu dureaza decat cateva minute pentru fiecare.

Ridicam vasele de pe foc si adaugam esenta de lamaie in crema alba si esenta de rom in crema neagra.

Lasam cremele la racit, apoi umplem cu ele foile de prajitura.

Din crema neagra am oprit 3 linguri si am intins-o intr-un strat subtire peste ultima foaie de prajitura si am presarat putin ness deasupra.

Am facut asta din comoditate sa nu mai fac alta ciocolata drept glazura.

Lasam prajitura la rece cateva ore(eu am lasat-o 3) apoi o putem portiona.

TIPS-URI

1

Albusurile ramase se pot congela si folosi la alte deserturi gen chec sau guguluf.

2

Cantitatea de zahar din crema variaza in functie de cat de dulci sunt ciocolatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii